Logoemblem-GFGK-farger
GFGK JUNIORGOLF
Logoemblem-GFGK-farger
GFGK JUNIORGOLF
IMG_5557
Salten Golfklubb - i fantastiske omgivelser og strålende vær.

Junior NM

14. og 15. august ble junior-NM arrangert i Bodø, nærmere bestemt Salten Golfklubb. 5 av våre juniorer tok turen nordover for på representerer klubben. 
Fredag dro 5 forventningsfulle og spente juniorer, samt et par foreldre nordover med fly fra Gardermoen, videre til spillerhotellet - det nye Quality Ramsalt i sentrum av Bodø. Deretter reiste juniorene til golfbanen for innspill før helgens spill, mens foreldrene dro på sightsing til Saltstraumen. På kvelden møttes alle til felles middag.

Dag 1
Lørdagen startet grytidlig med spill fra kl 08.00. Alle skulle gjennomføre 2 runder denne dagen, og mange slag skulle slåes. Tidvis ble det levert mye bra spill på en krevende bane. Spesielt var siste 9 utfordrene, mens de første 9 besto av litt kortere hull med større muligheter for lav score.

Dag 2
Finaledagen startet også tidlig for enkelte av spillerne, men alle gjorde så godt de kunne og representerte klubben i kjent og god stil med gode resultater. Totalt sett var helgen strålende for både spillere og foreldre med strålende sol, lite vind, bra gjennomført arrangement både fra Salten Golfklubb, dommer, frivillige og Norges Golfforbund. Klubben stilte med shuttlebuss til og fra golfbanen hele dagen, slik at ingen av de besøkende måtte ha leiebil. Et kjempetilbud som vi tror alle var veldig fornød med.

Resultater Jenter 19
I denne klassen stilte vi med søstrene Thunæs. Storesøster Marion var igjennom hele helgen med å kjempe om en plass på pallen, men dessverre gjorde en litt svak sisterunde at hun falt noen plasser i ett jevnt startfelt. Marion havnet til slutt på en 10. plass med rundene 77, 80 og 82 slag. Ida Sofie spilte gjevnt over bra, men slet litt på greenene med litt for dårlig putting. Hun avsluttet i bra siste 9 hullene og krabbet oppover på resultatlisten og havnet til slutt på en 13. plass med rundene 86, 85 og 80 slag. Norgesmester ble Tuva Isebakke fra Nøtterøy Golfklubb (egentlig fra Østfold og Mørk Golfklubb) med 68, 72 og 71 slag, noe som også gav ny banerekord. 

Resultater Gutter 19
Anders Sommerstad-Hermansen, Olav Eek Aakrann og John Markus Røinås Pedersen deltok i Gutter-19 klassen. Gutta spilte også mye bra med mange birdies og par, men dessverre også endel dårligere hull. Totalt etter 3 runder endte Anders på 20. plass med rundene 77, 71, 76 (+11), Markus på 45. plass (77, 77, 78) og Olaf på 57. plass (79, 85, 83). Gratulerer til alle sammen med vel gjennomført NM.

Oppsummert har helgen vært strålende og alle hadde en fin tur. Mange hyggelige opplevelser, tidvis bra spill og mange erfaringer rikere. 

Dette var forøvrig den siste juniorturneringen til John Markus. Han reiser nemlig på College i USA i slutten av august og tar fatt på studier i Alabama. Vi ønsker alle sammen Markus lykke til over dammen og takker for fine år i juniorgruppa på Gamle Fredrikstad.